Satu-Maria Ruotsalainen

Satu-Maria RuotsalainenYrittäjä, LCF - Life Coach, erityisliikunnanohjaaja, varhaiskasvatus kouluttaja, äiti, vaimo, sisko ja ystävä.

Oma polkuni

Olen toiminut hyvinvoinnin parissa lähes koko työikäni vaihdellen asiakaskuntaa aina vauvoista senioreihin saakka. Hyvinvointiurani on alkanut lasten liikunnan ja kasvatuksen parista 1990-luvun alusta. Ryhmäliikunnan ohjauksen aloitin myös 1990-luvun alussa ja edelleen ohjaan säännöllisesti tunteja pääkaupunkiseudulla. Nykypäivänä lempilajini ovat hieman hitaammissa tuotteissa kuten body & mind lajeissa: pilates, saunayoga ja chiball.

Valmistuin erityisliikunnanohjaajaksi 1998, josta jatkoin lasten liikunnan ammatillisiin opintoihin. Vuosien saatossa olen jatkokouluttautunut avoimessa yliopistossa erityispedagogiikan perus- ja aineopinnoissa. Lasten liikunnan ohjauksen tiimoilta oli luonnollista siirtyä varhaiskasvatuksen kouluttajaksi. On hienoa, että pystyä tarjoamaan tärkeää tietoa lasten liikunnasta ja jakamaan liikunnan ilosanomaa kautta Suomen. Kouluttajakokemukseni on karttunut kahdeksan vuoden ajalta niin yksityisen sektorin kuntokeskuksista kuin seuroista ja järjestöistä. Kuntokeskusvastaava on tullut esimiestehtävät liikunta- ja hyvinvointialalta tutuiksi.

Lasteni syntymän jälkeen kaipasin jotain muutosta elämääni ja työhöni, joten perustin yritykseni SatuLiikeen vuonna 2007. Innostuin laajentamaan työsektoriani ja yhdistää liikunta- ja koulutuspalvelut sekä lastenvaate nettikaupan. Pienet lapset, yrittäjyys ja talon pitkäaikainen remontointi olivat kuitenkin melko haastava yhdistelmä, joten kaipasin elämääni muutosta. Samoihin aikoihin sain mahdollisuuden tutustua kollegani kautta life coachingiin ja löysin oivalluksia, vastauksia ja suunnanmuutoksen työhöni, hyvinvointiini, parisuhteeseeni ja perhe-elämääni. Opin sanomaan ”Ei kiitos!” - Priorisoimaan, delekoimaan ja deletoimaan asioita minulle sopivalla tavalla – johtamaan itse elämääni haluamaani suuntaan.

Oman positiivisen kokemuksen ja elämäni muutoksen kautta lähdin opiskelemaan Valmentamon LCF life coach valmentajan ammattiin. Valmennuksen kautta olen saanut sellaisia työkaluja elämääni, joita olen ehkä tietämättäni etsinyt ja kaivannut elämääni. Olen käyttänyt mottona” Sitä saa, mitä tilaa”, sillä päästäkseen tai saavuttaakseen jotain tulee luopua jostain ja tehtävä itse muutos asian eteen. Life coachingia voisi kuvata siten, että ihmisellä on vastuu ja vapaus tehdä asioita omaksi parhaakseen. Valmennuksen kautta on oppinut käyttämään enemmän tietoista läsnäoloa kaikkialla elämässäni – työssäni, liikunnassa, lasten kanssa leikkiessä ja mielen metelin hiljentämisessä.

Valmentajan työssä tuntuu huikealta auttaa ihmisiä oivaltamaan heille tärkeitä asioita, koostuivatpa ne melkein mistä tahansa elämän asioista. Elämä ja ihminen ovat kokonaisuuksia. Elämä ei ole suoritus vaan matka josta nautitaan! Arvot työssäni: sydämellä kuuntelu, keskittyminen ja tietoinen läsnäolo, kunnioitus, kannustus sekä ilolla toiminen näkyvät ja välittyvät asiakastyössäni.

Vapaa-aikani vietän perheeni parissa. Lähellä sydäntäni ovat liikunnan lisäksi valokuvaaminen, sisustaminen, matkailu ja elokuvat. Aurinko ja meri ovat voiman- ja energialähteitäni. Innostun uusista haasteista ja itseni päivittämisestä hyvinvoinnin saralla. Aina oppii uutta ja se tekee elämästä ihanaa.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get”
- Forrest Gump -

Ota yhteyttä

Satuliike Tmi

Satu-Maria Ruotsalainen
email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
tel. +358 500 742 779